Yalnız xanımlar üçün
Axşam.az dadlı yeməklər bişirmək istəyən xanımlara mətbəx sirlərini təqdim edir:
· Dondurulmuş ətin buzunu mikrodalğalı sobada və ya isti suyun altında açmağa çalışma. Bu zaman ət bütün vitaminini itirir.
· Kartof püresinə 1 xörək qaşığı sirkə töksəniz, daha dadlı alınar.
· Sobada qızartdığınız ət qurumasın deyə içəriyə kiçik qabda su qoyun.
· Göbələyi bişirməzdən əvvəl 1 saat duzlu suda saxlasanız, həm dadı yaxşı olar, həm də bişəndə əzilməz.
· Mürəbbəni paslanmayan qabda bişirin. Əks-halda, meyvənin tərkibindəki C vitamini itər.
· Əti qaynadarkən içərisinə bir parça ağac kömürü atsanız iy gəlməz və tez yumuşalar.